top of page

למה מאמרי קידום הם כמו משחק סודוקו?

התמונה לפוסט נוצרה בבינה המלאכותית DELL-E על פי פרומפט שיצרתי

DALL·E 2022-10-06 17.44.01 - a young woman with an orange shirt and short light hair sits by a window with a laptop, looking out at the green landscape and drinking coffee. realis

אני אוהבת לכתוב מאמרי קידום, זה כמו משחק סודוקו מתוחכם.


מאמרים!

כשיש לך אתר (פעיל) או אפילו פרופיל לינקדאין מאוד מושקע, ההצעה הגורפת היא לכתוב מאמרים בתחום ההתמחות שלך.

עורכי דין יכתבו על פסקי דין משמעותיים בתחומם, יועצים עסקיים על צעדים חכמים לניהול העסק, יוצרות תוכן על כתיבת מאמרים... וכן הלאה.

אבל לא כל סוגי המאמרים זהים.

בעולם התוכן נהוג להבדיל בין סוגי הטקסטים השונים, ובתוכם גם בין סוגי המאמרים - להלן:

  1. מאמר מקצועי

  2. ומאמר קידום (הידוע גם בשמו המקצועי SEO - search engine optimization).


 

מאמר מקצועי, כשמו כן הוא. חומר מקצועי שמשרת מספר מטרות השזורות זו בזו.


זה מתחיל מביסוס המעמד המקצועי של בעל.ת העסק.

אתר עם מאמרים מספר לקהל שלך שמדובר כאן על אושיה מקצועית שיודעת מה היא עושה (למרות שאין הנחתום וכו'...).

מאמרים מקצועיים הם דרך טובה לגרום לקהל שלך להכיר אותך קצת יותר טוב, להבין את הסגנון שלך ועל הדרך ללמוד משהו קטן ונחמד או להרחיב אופקים בנושא שהם לא העלו על דעתם לחקור.

בעל.ת עסק שעובדת בפועל בתחום שלה, ויחד עם זה גם מצליחה לעשות זום אאוט לסיטואציה ולהסביר את התהליך שמתרחש. אני לא מדברת על להיכנס לעובי הקורה ולהתחיל להסביר נוסחאות ועניינים מורכבים (כי, בואו נודה על האמת, זה לא יעניין אף אחד), אני מדברת על סקירה שטחית ועניינית של נושא מסוים, שמצד אחד יגרום לקהל שלך להתעניין באמת במה את או אתה עושים, ומצד שני לא ילאה אותם יותר מידי.

אם הבאתי מקודם עורכי דין לדוגמא (שהם מספר אחד ביצירת תוכן כזה), אספר שעבדתי פעם עם עו''ד לדיני עבודה, וכל חודש הפקתי לה מאמר על סיפור אחר בתחום, וכל חודש מחדש כשהייתה מפרסמת אותו היא הייתה מקבלת עשרות תגובות נלהבות מאנשים שחשו הזדהות והסכמה מלאה עם הנושא והשורה התחתונה שהצגנו.

מאמרים מקצועיים הם דרך טובה לגרום לקהל שלך להכיר אותך קצת יותר טוב, להבין את הסגנון שלך ועל הדרך ללמוד משהו קטן ונחמד או להרחיב אופקים בנושא שהם לא העלו על דעתם לחקור.

אבל רגע, אם היא האוטוריטה - איך יצא שאני זאת שהפקתי את הטקסט?

ובכן, זאת שאלה לפוסט אחר :)


נמשיך ליצור המשונה והאהוב עלי - מאמרי קידום.

במאמרי קידום יש חשיבות לכמות, אבל כדאי לזכור שגוגל לא טמבל, ויחד עם הכמות הוא גם דורש איכות, כי מה שלא קריא, פשוט לא טוב.

במאמרי קידום ההיגיון הוא פשוט מאוד:

קיימות מילים מסוימות שאנשים תמיד יחפשו בהקשר של התחום שלך (להלן: ביטויי מפתח), והעסק שלך רוצה להיות מזוהה איתן כמה שיותר. בדומה לסודוקו, משחק שבו צריך לשבץ מספרים על פי הגיון מאוד קפדני, גם במאמרי קידום צריך לשבץ את ביטויי המפתח בצורה הנכונה ביותר כך שגששי מנועי החיפוש (גוגל ודומיו) ידעו לזהות את המילים באתר שלך, וככה להציע אותך ואת העסק שלך למחפש.


עד כאן, נשמע הגיוני לחלוטין.

אז למה אני קוראת לז'אנר הזה יצור משונה?


כי כשיש משהו שמצריך מאיתנו לעבוד לפי נוסחה, ולא בצורה אותנטית, זה מייצר מלאכותיות מורגשת.

כשאני (או כל אחת אחרת שכותבת) ניגשת לכתוב טקסט, אני משתמשת ברצף ושטף טבעי כדי להעביר מסר בצורה חלקה. אבל כשיש מכונה (עם כל אהבתי לגוגל) שמכתיבה לי את המילים המדויקות בהן אני צריכה להשתמש, נוצר מן מסמך כזה של טלאי על טלאי שקצת מרגיש כאילו נכתב על ידי רובוט.

האתגר פה, הוא לכתוב את הטקסט הזה עם כמה שיותר אנושיות, כדי שגם ביטויי המפתח יקבלו הקשר טבעי ולמרות שהן שם מכורח המציאות, הקורא יצליח לקרוא את הטקסט בלי תחושת המלאכותיות שהן מעבירות.


במאמרי קידום יש חשיבות לכמות, אבל כדאי לזכור שגוגל לא טמבל, ויחד עם הכמות הוא גם דורש איכות, כי מה שלא קריא, פשוט לא טוב.


コメント


bottom of page